כאשר מתכננים גינה סביב בית חדש, חשוב לשלב בהרכב האדמה גם קומפוסט לאור התכונות הכימיות החשובות שלו.
אפשר לרכוש קומפוסט אורגני במשתלות או לחילופין להפוך את שאריות האוכל האורגני לקומפוסט בתהליך מובנה, על פי ההנחיות המפורטות.
שילוב קומפוסט בגינה
מטרתו של כל מי שמקים גינה היא ליהנות ממרחב מטופח אשר כולל עצים כמו עצי פרי או נוי, מגוון גדול של צמחייה וזנים של פרחים בשלל צבעים. כדי להגיע לתוצאה המושלמת של צמיחה מהירה, התפתחות ענפה של העצים וחיוניות רבה של הפרחים, מכינים כראוי את האדמה.
המינון הנכון של החדרת קומפוסט לאדמה כאשר שותלים צמחייה, דשא או פרחים, הוא ביחס של 15% קומפוסט ו -85% אדמה. חשוב לערבב כיאות את החומרים זה בזה ורק לאחר מכן לבצע את השתילה של הפריטים השונים.
כאשר שותלים עצים, המינון הוא 33% קומפוסט לאדמה ו – 67% אדמת גינה, לאחר מהלך הערבוב מחדירים את התערובת פנימה לחור שיוצרים קודם לכן והעומק שבו השורשים יינטעו הוא של 25 ס"מ.
מהו קומפוסט?
קומפוסט היא תערובת של חומרים אורגניים אשר מורכבת משאריות של חומרים צמחיים, עופות וזבל בקר אשר עברו הליך ייעודי של פירוק בסביבה בה קיים חמצן. הדשן שנוצר עשיר בחומרים שהם חשובים מאד לצמחייה ובניהם, אשלגן, זרחן חנקן ועוד.
צמיחה בעזרת הקומפוסט
לאחר הנחת הקומפוסט לאדמה, חומר זה מספק לצמחייה את מלוא הצרכים שלה לטווח הארוך, הוא מטייב את שטח הקרקע ויוצר פעילות מואצת בתוך האדמה, אשר גורמת לכך שהתוצאות ייראו תוך פרק זמן קצר יחסית.
בגינות הללו אפשר לראות תוך טווח קצר, ניצני פריחה ופרי בעצים, פרחים אשר תופסים גובה ופורחים וצמחייה אשר מתחילה להתפשט. כל צבעי הענפים בעצים והגבעולים של השיחים והפרחים הם בעלי גוון ירוק יפהפה.
מעבר לכך, חומר זה מסייע במלחמה של הקרקע במזיקים השונים ומכיוון שהמצע הוא עשיר, המזיקים מתרחקים משטח הגינה וכך הם אינם פוגמים בצמחייה ואינם מפריעים להתפתחות הטבעית של כל אחד מהפריטים אשר נשתלו בגינה.
היתרונות של הקומפוסט
היתרונות הרבים של הקומפוסט מובילים בעלי גינות חדשות וקיימות להשתמש בכך כדי להאיץ את קצב הצמיחה וכדי ליצור סביבת מגורים אשר כוללת גינה מטופחת ומעוררת השתאות. העצים גדלים מהר מאד ומדי פעם יש צורך לכרות ענפים ועצים כדי להוסיף יופי.